Sastojci

-350 g starog hljeba
-150-200 g suvomesnatih proizvoda, ili barenih po izboru, šunka, slanina
-6 kom jaja
-2,5 dl mlijeka
-200 g tvrdog sira
-1/2 kašičice soli
-na vrh noža crni papar mljeveni (biber)

Priprema

Suhomesnate proizvode isjeći na tanke listiće, (odvojiti 2-3 kašike za posuti preko) staviti u zagrijanu suvu tavu i pržiti da dobiju blago žućkastu boju, odvojiti od masnoće i staviti na salvetu da upije masnoću.

Hljeb isjeći na kockice 2x2 cm, jaja umutiti, dodati mlijeko, so i biber i još malo umutiti. Izmiješati hljeb, suhomesnate i rendani sir, prebaciti u veću kesu za zamrzivač, preliti umućenim jajima i mlijekom i ostaviti da odstoji 30 min povremeno prevrtati.

Kalup oko 23 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu, malo poravnati, posuti preostalim suhomesnatim i naribati malo sira.

Peći na 180 C 30 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com