SASTOJCI
Fil sa višnjama
- 500 grama višanja
- 12 kašika griza
- 700 ml vode



- 10 kašika šećera
Žuti fil
- 7 kašika šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 150 grama maslaca
- 800 ml mlijeka
Šlag
- 500 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA
Keks petit poredati po tepsiji.
Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti.
Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding.
Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20.

izvor:www coolinarika.com