SASTOJCI
Za straciatellu
6 žumanjaka
2 jaja
7 žlica šečera
1 žlica ekstrakta od vanilije
3 dl kiseloga vrhnja
0,5 l slatkog vrhnja
80g čokolade

ZA SLADOLED OD MALINA
4 žumanjka
1 jaje
4 žlice šečera


5 žlica pirea od malina (sa ili bez koštica)
1,5 dl kiselog vrhnja
3dl slatkog vrhnja

ZA DEKORACIJU
100 g mliječne čokolade
po želji poširano ili svježe narezano voće (maline, jagode, breskve, naranče..) )

PRIPREMA
1.
Potreban vam je kalup fi 22 cm, ja sam koristila Wiltonov s kojim sam dobila srce u presjeku.
 Pripremite žumanjke i jaja u zdjelu za miksanje.
Šečer stavite u lonac sa debljim dnom i prelijte sa vode da tek malo prelazi šečer. Stavite kuhati na jaču vatru pazeći na kristaliće šečera koje je potrebno skidati sa stjenki kistićem i hladnom vodom.
2.
Kada šečer zavri počnite miksati žumanjke, trebaju biti svijetli i pjenasti. Kada šečer dostigne temp. 115° ulijte u tankom mlazu u žumanjke stalno miksajući dok se ne prohlade. Tada umiješajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i umiksano slatko vrhnje.
3.
Naribajte čokoladu i oprezno promiješajte, smjesu ulijte u kalup, i odmah počnite pripremu sladoleda od maline. Isti postupak kao i za stracciatellu do koraka 2 samo na kraju umjesto čokolade umiješajte maline.
4.
Ako imate volje možete do pola kalupa izliti stracciatellu pa sladoled od maline pa stracciatellu.Ostavite dobro ohladiti bar preko noći u ledu. Idući dan uronite kalup u vrelu vodu na par sekundi i torta će sama izaći iz kalupa. Možete kalup obložiti i folijom ali nećete dobiti glatke stranice.
5.
Za dekoraciju možete dati mašti na volju, šlag, čokolada, voće..
 Tortu obavezno držati u ledu do konzumacije a na isti način možete pripremiti i sladoled od lješnjaka, jagoda, borovnica..