Sastojci:
250 g maslaca
125 g margarina
2 dl kisele pavlake minus jedna kašika
3 žumanceta
525 g brašna

Sirup:
750 g šećera
6 dl vode
1 limun
2 kesice vanilin šećera

Priprema:
Stavite u vanglu razmekšan maslac, margarin, pavlaku i žumanca. Pavlaku nemojte staviti celu, već odvadite jednu kašiku. Rukama dobro izmesite masnoću sa žumancima, da ne bude grudvica. Dodajte brašno i napravite testo.
Uzimajte loptice testa. Okrenite rende na stranu sa oštrim rombovima. Lopticu blago spljeskajte dlanom, pa krajeve savijte na unutra. Ređajte na suv pleh stavljajući urmašice tik jednu uz drugu. Od ove mere ćete dobiti 40-44 urmašice.
Stavite u hladnu rernu. Uključite je na 200°C. Istog trenutka kada uključite rernu uključite i ringlu na kojoj ćete pripremiti sirup. Pomešajte vodu sa šećerom u šerpi. Uključite na jaču temperaturu i mešajte da se šećer dobro rastvori. Kada provri smanjite temperaturu, a pred kraj kuvanja dodajte sok od polovine limuna. Drugu polovinu limuna isecite na kolutove. Ubacite ih, kao i vanilin šećer.
Kuvajte sirup 20-25 minuta koliko je potrebno i urmašicama da se ispeku. Izvadite ih kada su tek blago rumene. Vreo sirup prelijte preko tek izvađenih urmašica. Pokrijte pleh debljim stolnjakom i ušuškajte ga. Urmašice ne vadite do sutradan, jer će tako upiti sirup.
NAPOMENA: ZA RAZLIKU OD VEĆINE TURSKIH (BOSANSKIH) KOLAČA, GDE IDE HLADAN SIRUP NA VREO KOLAČ I OBRNUTO, OVDE IDE VRUĆ SIRUP NA VRUĆ KOLAČ. NEMOJTE DOĆI U ISKUŠENJE DA IH PROBATE DOK NE ODSTOJE DO SUTRADAN!