pwfi

Krastavci su povrće koje je kad su u pitanju lekovita svojstva pomalo potcjenjeno. Lako se uzgaja i može biti veoma korisno u domaćinstvu. Otkrivamo vam kako vam sve krastavci mogu biti korisni. Ugodno ćete se iznenaditi.

Krastavci u sebi sadrže većinu vitamina potrebnih za zdravlje organizma. Samo jedan krastavac u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije.

Otkrivamo vam veoma korisnu stranu krastavaca koja će vam biti od velike pomoći u domaćinstvu.
Antistres sredstvo.

Ako osjećate da ste pod stresom, a nemate vremena za masažu ili odlazak u spa centar mogu vam pomoći krastavci. Jednostavno isjecite krastavce na kockice i prelijte ih kipućom vodom. Hemikalije i nutrijenti koji se nalaze u krastavcima će se otpuštati putem pare i stvoriti opuštajuću aromu koja se veoma djelotvornom pokazala kod majki novorođenčadi i studenata koji su pod stresom zbog ispita.

Čudotvorna gumica.

Uz pomoć vanjske strane karstavca bez problema možete obrisati hemijsku olovku kad pogrešite. Isto tako pomoći će vam da obrišete tragove bojica i flomastera koje su vaši klinci ostavili po zidovima i nameštaju.

Krastavci za podizanje energije.

Svaki put kad osetite umor tokom poslepodneva nemojte kuvati novu dozu kafe već pojedite svježi krastavac. Ova namirnica je prepuna vitamina B i ugljenih hidrata koji dokazano veoma brzo podižu nivo energije, a pored toga obezbediće vam i tečnost.

Odmaglite ogledala.

Dosadilo vam je da vam se ogledala u kupatilu zamagle nakon tuširanja? Taj problem ćete efikasno riješiti ako ogledala premažete krastavcima.

Zavarajte glad bez suvišnih kalorija.

Ako vam je potrebno nešto da vam zavara glad do večere ili ste gladni pred spavanje, onda su krastavci pravo rješenje. Zasitiće vas i to bez suvišnih kalorija koji će se lijepiti za kritične zone.

Sjajno sredstvo za čišćenje.

Ako vam je potrebno djelotvorno sredstvo za čišćenje česmi, sudopera i posuđa od nerđajućeg čelika pokušajte sa krastavcima. Prerežite krastavac i njime dobro istrljajte prljava mesta, ostavite da stoji neko vrijeme pa zatim isperite.

Lijek protiv mamurluka.

Popili ste koju čašu više? Prije spavanja pojedite koji krastavac i ujutro ćete se probuditi svježi i bez glavobolje. Krastavci sadrže dovoljne količine vitamina B, šećera i elektrolita da nadomjesti one izgubljene usled veće količine alkohola koju ste popili.

Osvježava dah.

Ako nakon ručka ne možete oprati zube ili nemate žvaku, a čeka vas važan sastanak, vaš problem biće riješen ako jednu krišku krastavca stavite u usta i jezikom je pridržavate na nepcu 30 sekundi. To će za čas posla riješiti problem lošeg zadaha.
Pasta za cipele.

Ako žurite na sastanak i nemate vremena da ispolirate cipele jednostavno ih premažite svježim krastavcem. Zablistaće kao da ste ih satima polirali.

Jeste li znali za neke od ovih načina upotrebe krastavaca? Imate li vi neke svoje trikove?

Izvor: lifepressmagazin.com