SASTOJCI
Biskvit
• 3 jaja
• 80 g šečera
• 30 g brašna
• 40 g mljevenih pečenih lješnjaka
• 30 g kakaoa

Čokoladni mousse
• 200 g čokolade za kuhanje(najmanje 60 %kakaoa)
• 20 g šečera
• 500 ml vrhnja za šlag
• 50 g kiselog vrhnja

Mousse od naranče
• 2 jaja
• 150 g šečera
• 375 ml soka od naranče(svježe ocijeđenog)
• 1 naribana korica naranče
• 6 listova želatine
• 300 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke mikserom istući sa prstohvatom soli.
Žumanjke istući sa šečerom, dodati brašno, kakao, mljev. lješnjake i dvije žlice mlake vode.
Na kraju polako umiješati tučene bjelanjke.
Staviti peći na 200 stpnjeva u kalup 26 cm 20-tak minuta.
Ohladiti i poslije prepoloviti.

Čokoladni mousse
U posudi karamelizirati šečer i kad se šečer otopi dodati pažljivo(prskat će) 150ml vrhnja za šlag. Nastaviti miješati na laganoj vatri dok se šečer potpuno ne otopi. Zatim dodati čokoladu te je otopiti. Maknit sa vatre i umiješati kiselo vrhnje pa ostaviti da se malo ohladi.
350 ml vrhnja za šlag istući u čvrsti šlag i polako umiješati u smjesu.
Ohlađeni jedan dio biskvita staviti na pladanj, okolo staviti obruč za torte, preko staviti mousse od čokolade i poklopiti drugim dijelom biskvita.
Ostaviti u frižideru da se hladi dok pripremate mousse od naranče.
Mousse od naranče
Pomiješati jaja i šečer te kuhati na pari dok se krema ne počne zgušnjavati. Umiješati ocijeđeni narančin sok, koricu od naranče, dobro promiješati i maknuti sastrane.
Želatinu namočiti po uputstvu sa vrečice u hladnoj vodi, ocijediti, otopiti na laganoj vatri i dodati par žlica kreme, promiješati pa sve vratiti u kremu i dobro izmješati. Ohladit.
Vrhnje za šlag istući u čvrsti šlag i dobro izmješati sa ohlađenom kremom od jaja i naranče.
Kremu uliti u kalup preko biskvita i ostaviti par sati ili još bolje preko noći da se stisne i ohladi.
*torta je jako aromatična jaki mousse od čokolade se odlicno slaže sa osvježavajućim moussom od naranče
*torta je sa interneta uz moje male promjene

Izvor: http://www.coolinarika.com/