Sastojci
300 gr jagoda
180 gr secera
100 gr crne cokolade
500 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
3 kasike kakaa
3 zumanca

Priprema
1.
Jagode isjeckati sitno,dodati 50 gr secera i izgnjeciti viljuskom tako da ostane i komadica jagode.U 200 ml slatkog vrhnja istopiti cokoladu,dodati ostatak vrhnja,mlijeko,secer i kakao i zagrijati na 90°
(smjesa ne smije prokuhati).Zumanca umutiti zicom,dodati jednu kutljacu vrele smjese,izmijesati pa dodati jos jednu i sve istresti u vrelu mjesavinu sa cokoladom,Neprestano mijesajuci zagrijati sve na 90°5 minuta,skloniti i ohladiti u potpunosti.Ja prvo ohladim na sobnu temperaturu pa onda stavim par sati u frizider.U ohladjenu smjesu dodati jagode,izmijesati pa sipati u masinu za sladoled
izvor:www coolinarika.com