Kore od bjelanjaka
9 bjelanjaka
1 žličica soli
150 g šećera
Krema od žumanjaka
9 žumanjaka
1/2 L mlijeka
3 žlice gustina
200 g šećera
1 vanilin šećer
250 g maslaca, omekšalog
Šlag
500 ml vrhnja za šlag
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodajte sol i šećer te mikserom umutite bjelanje u čvrsto tučeni snijeg. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Snijeg od bjelanjaka stavite u pravokutni lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje (vjerujte, lakše je s papirom). Ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka u lim i stavite u pećnicu na otprilike 30-40 minuta. Bjelanjci će se vjerojatno utrostručiti u pećnici, no jednom kad ih izvadite iz pećnice, slegnut će se i postat će savitljivi.
Ohlađenu smjesu od bjelanjaka podijelite na 3 jednaka dijela.
Skuhajte kremu od svih njenih sastojaka i u potpuno ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac i umiješajte u kremu.
Vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag.
Voće narežite na ploške.
Slaganje kolača:
Na prvu koru od bjelanjaka stavite trećinu kreme od žumanjaka i ravnomjerno rasporedite. Na cijelu površinu stavite ploške jagode i premažite četvrtinom šlaga.
Na šlag stavite drugu koru od bjelanjaka, premažite drugom trećinom kreme od žumanjaka, rasporedite ploške kivija i premažite drugom četvrtinom šlaga.
Ponovo na šlag stavite treću koru od bjelanjaka, premažite ostatkom kreme od žumanjaka, rasporedite ploške banane i premažite cijeli kolač ostatkom šlaga.
U slast! :)
(slatkirecepti)