Sastojci
o 80 gr mljevenog keksa
o 80 gr przenih mljevenih ljesnika
o 50 gr maslaca
o 50 gr cokolade
o soka od narandze po potrebi
Za kremu:
o 500 gr mascarpone sira
o 200 gr cokolade sa drobljenim ljesnicima
o 200 gr mljevenih przenih ljesnika
Za kuglice:
o 100 gr mljevenih przenih ljesnika
o 100 gr maslaca
o 100 gr tamne cokolade
o mljeneg keksa po potrebi
Za glazuru:
o 100 gr cokolade
o 0,5 dcl vrhnja za slag
Za dekoraciju:
o kuglice i slag pjena
Priprema:
Cokolada i maslac se
otope na pari, dodaju se ljesnici i keks i po potrebi se doda malo tijesta da
bi se dobila masa koja se moze ravnomjerno rasporediti na dno kalupa.
Cokoladu otopiti na pari, dodati je siru i ljesnicima, sjediniti sastojke i polovinu te kreme istresti preko podloge.
Maslac i cokoladu otopiti na pari, dodati je ljesnicima i potom dodavati mljeveni keks po potrebi dok se nedobije masa od koje se mogu oblikovati kuglice.
Oblikovati kuglice i redati preko kreme.
Praviti mali razmak izmedju kuglica (ostat ce malo mase koju mozete iskoristiti za dekoraciju).
Kuglice prekriti sa drugom polovinom kreme.
Zagrijati vrhnje i dodati mu cokoladu.
Mijesati dok se cokolada ne otopi i istresti preko kreme.
Tortu dekorisati slag pjenom i kuglicama koje ste napravili od ostatka smjese. Tortu ostaviti par sati u frizider, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Cokoladu otopiti na pari, dodati je siru i ljesnicima, sjediniti sastojke i polovinu te kreme istresti preko podloge.
Maslac i cokoladu otopiti na pari, dodati je ljesnicima i potom dodavati mljeveni keks po potrebi dok se nedobije masa od koje se mogu oblikovati kuglice.
Oblikovati kuglice i redati preko kreme.
Praviti mali razmak izmedju kuglica (ostat ce malo mase koju mozete iskoristiti za dekoraciju).
Kuglice prekriti sa drugom polovinom kreme.
Zagrijati vrhnje i dodati mu cokoladu.
Mijesati dok se cokolada ne otopi i istresti preko kreme.
Tortu dekorisati slag pjenom i kuglicama koje ste napravili od ostatka smjese. Tortu ostaviti par sati u frizider, a potom je sjeci na parcad i posluziti.