Sastojci:
TIJESTO
14 dag maslaca
20 dag mekog brašna
7 dag šećera u prahu
1 žumanjak
3 žlice kakaa
KREMA
3 jaja
15 dag šećera
10 dag maslaca
1 vanilin šećer
Priprema
Za tijesto dobro izmješajte brašno, kakao, maslac,
šećer i žumanjak.
Tijesto razvaljajte da bude tanko i ravno pa kružnim
kalupom izrežite male kolute.
Lim za pečenje obložite pek papirom i na njega
položite kolute. Stavite da se peče 15-ak minuta na temperaturi od 220°C.
Za kremu umutite jaja, vanilin šećer, šećer i
stavite da se kuha na pari. Cijelo vrijeme kuhanja na pari miješajte smjesu i
kuhajte sve dok se krema ne zgusne.
Maknite kremu sa vatre i pustite da se ohladi. Kada
se krema ohladila pomiješajte ju sa umućenim maslacem.
Nakon pečenja, kolute ohladite pa polovinu svih
premažite kremom. Na kremu svakog od koluta položite po jedan preostali kolut.
Gornje kolute prelijte čokoladnom glazurom. Kada se
glazura ohladi po želji ju ukrasite ostatkom kreme.
Išleri su pripravljeni!