Sastojci:
TIJESTO
3 žumanjka
3 žlice šećera
3 žilice brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
3 žlice tople vode
3 bjelanjka
KREMA
5 dl slatkog vrhnja
1 želatina u prahu
PREMAZ
20 dag čokolade
2-3 kapi ulja
1/4 margarina
1 dl vode
Žumanjke i šećer mutite u pjenu dodavajući
vodu.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom te
ga dodajte u smjesu od žumanjaka.
Napravite snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u
smjesu sa žumanjcima.
Lim za pečenje obložite pek papirom i ispecite dvije
kore biskvita, na 180°C 20 – ak minuta.
Za pripremu kreme istucite slatko vrhnje i
umiješajte ga u želatinu koju ste pripremili po uputama nađenim na poleđini
vrećice.
Kad je biskvit ispečen, jednu polovicu premažite
pripremljenom kremom, koju trebate dobro poravnati.
Kako bi pripremili čokoladni premaz, potrebno je
otopiti na pari čokoladu, ulje, vodu i margarin.
Na tako poravnatu kremu prelijte tanak sloj premaza
od čokolade.
Kada se tanak sloj premaza od čokolade stvrdne,
njega premažite sa preostalom kremom i na nju tada položite drugu biskvitnu
podlogu.
Kinder pingvin je skoro gotov, samo ga još prelijte
ostatkom čokoladnog premaza.
Kolač po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili
komadićima čokolade.