250 g brašna
250 g šećera
1 prašak za pecivo
5 g mljevenog cimeta
prstohvat soli
250 g naribane mrkve
70 g grožđica
60 g nasjeckanih oraha
50 g kokosovog brašna
1 jabuka, oguljena i naribana
3 jaja
250 ml ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 °C.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Umiješajte i mrkvu, grožđice, orahe, kokos i jabuku.
U drugoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer. Dodajte ulje i vaniliju te ponovo malo mikserom umiješajte.
Umiješajte smjesu od jaja u mješavinu brašna i mrkve te miješajte tako da se sve lijepo sjedini. Nemojte miješati predugo, da vam muffini ne bi postali pretvrdi i presuhi.
Prebacite tijesto u pripremljen kalup za muffine (ja uvijek stavljam papirnate košarice, jer je s njima najlakše baratati).
Pecite muffine u zagrijanoj pećnici otprilike 20 minuta. Znat ćete da su muffini pečeni kad zabodete čačkalicu u sredinu muffina i ona izađe van čista
(slatki recepti)