Tijesto:
200 g brašna
1 žličica soli
2 žlice ulja
voda
Nadjev:
1/2 kg svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
3 žlice šećera
200 g grožđica
Zamijesite tijesto za savijače:
U brašno dodajte sol i izmiješajte. Zatim dodajte 2 žlice ulja i pomalo vodu dok ne zamijesite jedno glatko i elastično tijesto. Razvite potom tijesto čim tanje na stolu, odnosno stolnjaku i ostavite da se malo prosuši otprilike 5 minuta.
U međuvremenu pripremite nadjev.
Pomiješajte sve sastojke za nadjev i ravnomjerno rasporedite po tijestu. Zarolajte tijesto kao što radite za svaku savijaču i odrežite na 2 ili 3 dijela jednake duljine (ovisno o protvanu u kojem ćete peći).
Kad savijaču stavite u protvan, lagano prstima pritisnite, tako da nemate napuhanih dijelova tijesta.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C otprilike 15-20 minuta.
Kad se štrudla potpuno ohladi, posipajte ju šećerom u prahu.