Biskvit:
3 jaja
3 žlice šećera
1 dl ulja
1 žličica ekstrakta od vanilije
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
500g mascarpone sira
400ml vrhnja za šlag
malo šećera u prahu (2-3 žlice, po ukusu)
Ostalo:
400 g bijele čokolade
250 g malina
Biskvit:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodajte ulje i vaniliju te kratko izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te pažljivo sa žlicom ili špatulicom umiješajte u smjesu.
Izlijte biskvit u pripremljen (namašćen i pobrašnjen) kalup za torte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 25-30 minuta. Znat ćete da je pečeno kad čačkalicu zabodete u sredinu torte i izađe van čista.
Kad je biskvit pečen, pustite ga da se malo ohladi.
U međuvremenu pripremite kremu, tako da izmiksate sve sastojke zajedno.
Rastopite prvih 200 g bijele čokolade (u mikrovalnoj u intervalima grijanja po 20-30 sekundi ili na pari) te prelijte preko biskvita. Pustite 5-10 minuta da se stisne i potom premažite preko toga kremu. Stavite u hladnjak dok ne rastopite i preostalih 200 g bijele čokolade.
2/3 rastopljene čokolade premažite preko kreme, poslažite maline i prelijte ostatak čokolade preko malina.
Tortu stavite u hladnjak na par sati da se lijepo stisne i potom uživajte. :)
(slatkirecepti)