Prikaz jela
Biskvit:

3 jaja

3 žlice šećera

1 dl ulja

1 žličica ekstrakta od vanilije

4 žlice brašna

1 prašak za pecivo

Krema:

500g mascarpone sira

400ml vrhnja za šlag

malo šećera u prahu (2-3 žlice, po ukusu)

Ostalo:

400 g bijele čokolade

250 g malina


Biskvit:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodajte ulje i vaniliju te kratko izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te pažljivo sa žlicom ili špatulicom umiješajte u smjesu.

Izlijte biskvit u pripremljen (namašćen i pobrašnjen) kalup za torte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 25-30 minuta. Znat ćete da je pečeno kad čačkalicu zabodete u sredinu torte i izađe van čista.

Kad je biskvit pečen, pustite ga da se malo ohladi.

U međuvremenu pripremite kremu, tako da izmiksate sve sastojke zajedno.

Rastopite prvih 200 g bijele čokolade (u mikrovalnoj u intervalima grijanja po 20-30 sekundi ili na pari) te prelijte preko biskvita. Pustite 5-10 minuta da se stisne i potom premažite preko toga kremu. Stavite u hladnjak dok ne rastopite i preostalih 200 g bijele čokolade.
2/3 rastopljene čokolade premažite preko kreme, poslažite maline i prelijte ostatak čokolade preko malina.

Tortu stavite u hladnjak na par sati da se lijepo stisne i potom uživajte. :)

(slatkirecepti)