750 ml mlijeka
3 kesice pudinga od ljesnjaka
250 gr Mascarpone sira
50 gr secera u prahu
9 kasika secera
1 vanil secer
malo srzi svjeze vanilije (nije obavezno)
300 gr visanja iz teglice
1 kesica slag pjene i par komada keksa (pettit beure i sl.)
Priprema:
Puding skuhati kao sto inace kuhate. Izlijte ga u prigodni plasticni kalup za pudinge, stavite ga u frizider da se skoz ohladi. Mascarpone lagano umutite sa secerom i vanil secerom. Slag pjenu umutite po uputama sa vrecice, pa umjesajte u mascarpone. Dodajte svjezu vaniliju i iscjedene visnje, pa sve lagano izmjesajte.
Izvadite zdjelu s pudingom,pa preko pudinga premazite mascarpone s visnjama. Poslazite odozgo kekse i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da prenoci, pa sutra prevrnite torticu na tanjur i ukrasite po zelji.
Napomene: Posluziti uz kaficu, ukus je fantazija kao cherry-monte.
Prijatno Vam zelim!
(recepti na dlanu)