Prikaz jela
Za koru:

200 g Petit keksa

1 žlica Nutelle

100 g maslaca

Za kremu (ganache):

500 ml vrhnja za šlag

200 g tamne čokolade

2 žlice Nutelle

lješnjaci za ukrasiti torticu



Zajedno rastopite maslac i Nutellu. kekse sameljite, dodajte im rastopljeni maslac s Nutellom, dobro pomiješajte (smjesa bi trebala biti teksture poput mokrog pijeska) te ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup za pitu.

Stavite u hladnjak za vrijeme pripreme kreme.

Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru sve dok ne dobije mjehuriće po rubu lonca (pazite da ne prokuha).

Maknite lonac s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu i Nutellu u vrhnje. Ostavite otprilike 2 minute na miru i zatim uzmite pjenjaču i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu tekuću smjesu.

“Čokoladno vrhnje” ohladite do sobne temperature, zatim ga prelijte preko kore koju ste prethodno ohladili (i koja se lijepo stisnula u međuvremenu).

Stavite svoju torticu u haldnjak na minimalno 3-4 sata da se lijepo ohladi i da se krema stisne.

Prije posluživanja grubo nasjeckajte lješnjake koje ste prethodno malo tostirali.

(slatkirecepti)