Za koru:
200 g Petit keksa
1 žlica Nutelle
100 g maslaca
Za kremu (ganache):
500 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade
2 žlice Nutelle
lješnjaci za ukrasiti torticu
Zajedno rastopite maslac i Nutellu. kekse sameljite, dodajte im rastopljeni maslac s Nutellom, dobro pomiješajte (smjesa bi trebala biti teksture poput mokrog pijeska) te ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup za pitu.
Stavite u hladnjak za vrijeme pripreme kreme.
Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru sve dok ne dobije mjehuriće po rubu lonca (pazite da ne prokuha).
Maknite lonac s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu i Nutellu u vrhnje. Ostavite otprilike 2 minute na miru i zatim uzmite pjenjaču i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu tekuću smjesu.
“Čokoladno vrhnje” ohladite do sobne temperature, zatim ga prelijte preko kore koju ste prethodno ohladili (i koja se lijepo stisnula u međuvremenu).
Stavite svoju torticu u haldnjak na minimalno 3-4 sata da se lijepo ohladi i da se krema stisne.
Prije posluživanja grubo nasjeckajte lješnjake koje ste prethodno malo tostirali.
(slatkirecepti)