Sastojci:

-700 gr šlaga u prahu
-1 l kisele vode
-300 gr mlevenog plazma keksa
-300 gr malina
-100 gr čokolade sa lešnicima

Priprema:

Sloj sa plazmom: 

Ulupajte mikserom 340 gr šlaga u prahu sa 1/2 l kisele vode. Umešajte u dobro ulupan šlag (koji ne curi iz posude ako je okrenete naopako 🙂 ) svu količinu mlevene plazme. Plazmu lagano mešajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.

Sloj sa malinama: 

Ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U dobro ulupan šlag umešajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati pre toga, da ne budu sve cele kada ih umešate.

Sloj sa čokoladom: 

Ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U tako, dobro ulupan šlag, umešajte lagano čokoladu koju ste pre toga narendali.

U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj sa plazmom. Preko toga stavite sloj sa malinama, a odozgo sloj sa čokoladom. Nema veze ako vam ti gornji slojevi malo prelaze vrh kalupa, ako je čvrst šlag – nećete imati nikakvih problema.

Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2 – 3 sata da se dobro rashladi. Pola sata pre služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sekli. No, da naglasim, nakon samo 2 – 3 sata u zamrzivaču, torta se još uvek jako lepo i lako seče, a naravno i – jede! Poslužite tortu svojim gostima i uživajte zajedno sa njima, naročito zato što se uopšte niste umorili pri pripremi, a dobili ste veoma ukusnu tortu!

Preuzeto sa: kuvajmo-blogovski.com