Sastojci

5, 6 manjih jabuka
250 g lisnatog testa
50 g oraha
1 uvršna kašika meda
1 kašičica cimeta
1 jaje
1 kašika suvog grožđa
1 kašika putera
po ukusu šećera u prahu

Priprema

Jabuke oljuštiti i izdubiti im sredinu. Suvo grožđe kratko natopiti u vodu da omekša. Potom izdrobiti orahe (mogu se i samleti), dodati suvo grožđe, med, cimet i time napuniti jabuke. Lisnato testo odmrznuti, radnu površinu posuti brašnom pa testo razviti oklagijom i iseći na 5-6 delova (koliko ima jabuka). Na svaki deo staviti napunjenu jabuku, a ivice premazati belancetom. Uviti jabuke u testo i pri vrhu stisnuti u „paketić“.

Vatrostalnu posudu premazati puterom, staviti jabuke, pa svaku premazati žumancetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30 minuta. Pečene posuti prah šećerom i cimetom.

Preuzeto sa: coolinarika.com