Kada pravim mnogo kolača povodom nekog praznika poput Božića i Uskrsa uvek pribegnem rozen korama. One mi daju mogućnost brzog i lakog pravljenja više vrsta kolača pa tkao za jedan dan napravim i 5 vrsta bez puno muke i utrošenog vremena. Jedan takav je i ovaj.

rozenka sa plazma keksom i orasima
Sastojci:
  • 1 pakovanje rozen kora
  • 500 ml mleka
  • 300 gr šećera
  • 150 gr maslaca
  • 100 gr bele čokolade
  • 300 gr mlevenog plazma keksa
  • 250 gr mlevenih oraha
Glazura:
  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
  • Home » Kolači » Brzi kolači » Rozenka sa plazma keksom i orasima

    Rozenka sa plazma keksom i orasima

    Kada pravim mnogo kolača povodom nekog praznika poput Božića i Uskrsa uvek pribegnem rozen korama. One mi daju mogućnost brzog i lakog pravljenja više vrsta kolača pa tkao za jedan dan napravim i 5 vrsta bez puno muke i utrošenog vremena. Jedan takav je i ovaj.
    rozenka sa plazma keksom i orasima
    Sastojci:
    • 1 pakovanje rozen kora
    • 500 ml mleka
    • 300 gr šećera
    • 150 gr maslaca
    • 100 gr bele čokolade
    • 300 gr mlevenog plazma keksa
    • 250 gr mlevenih oraha
    Glazura:
    • 100 gr čokolade
    • 3 kašike ulja
    Priprema:
    Staviti mleko na vatru i kada se zagreje dodati šećer i mešati dok se ne otopi.
    Kada provri dodati iseckan maslac i izlomljenu čokoladu.
    Mešati opet dok se ne otopi pa skloniti sa vatre i dodati plazma keks i orahe.
    Izmešati  i ostaviti da se ohladi.
    Mlako mazati na korice, po 4 kašike.
    Nemojte više jer sam ja mazala više pa mi je donji sloj nešto deblji a gornji tanji.
    Pritisnuti nečim, malo opteretiti i ostaviti da odstoji sat vremena.
    Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi.
    Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.
    Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi a posle se može držati i na sobnoj temperaturi.
    Iseći u štanglice.
    Prijatno.