Lažni hleb poznat još i kao keto hleb ne sadrži ugljene hidrate i namenjen je onima koji su na keto dijeti, dijeti bez ugljenih hidrata  ili iz nekih razloga ne mogu da konzumiraju brašno. Odličan je i kao zamena za hleb, ako želite nešto da promenite, probate nešto drugačije ili samo uživate u pripremanju nečega što još niste.
lazni hleb sendvici bez ugljenih hidrata
Ovaj hleb se pravi samo od jaja  i malo soli. Zavisno koliko jaja iskoristite toliko ćete i dobiti. Na fotografiji se nalazi dva sendviča, tačnije 4 komada ovog hleba koje sam dobila od 3 cela jaja i dva prstohvata soli. Odgore sam posula sa malo susama.
lazni hleb sendvici bez ugljenih hidrata
Uključiti rernu na 190 stepeni da se zagreje. Ulupati penasto belanca pa dodati so i nastaviti mućenje sve dok se ne dobije čvrsta pena.
Dodati žumanca pa  i njih umutiti.
U tepsiju staviti papir za pečenje pa kašikom napraviti 4 gomilice pene i istom kašikom oblikovati u krug ili željeni oblik.
Peći izmedju 10 i 15 minuta zavisno od rerne. Videćete kada porumene odgore, tada su gotovi.
Prohladiti i filovati pršutom, suhomesnatim proizvodima bez pojačivača ukusa i niskim procentom ugljenih hidrata ( čitajte deklaracije ), dosta različite sveže salate ( paradajz, zelena salata, svež krastavac, crni luk… )
Prijatno.