Potrebni sastojci:
  • 50 dag kora za baklavu

Sastojci za fil:
  • 40 dag mljevenih badema ili oraha
  • 5 dag mrvica 
  • 5 dag grožđica 
  • naribana kora
  • 1/2 limuna 
  • višnje iz slatkog
Zaljev:
  • 1 kg šećera
  • 0,5 lvode 
  • sok 1 limuna
  • 1 štapić vanilije
Za premazivanje
  • 25 dag maslaca
Priprema:

Rastopiti maslac.

 Naizmjenice slagati kore, premazati maslacem i posuti nadjevom.

 Početi i završiti sa korama.

Sve saviti oko tankog valjka za tijesto. 

Valjak izvući i dobivenu ''savijaču'' rezati na ploške prst debele.

Maslacem premazanu tepsiju ,slagati dobivene ''ružice'' i sredinu im ispuniti višnjama iz slatkog.

Premazati ostatkom rastopljenog maslaca i peći na 175°C dok ne porumeni.

U međuvremenu skuhati gust sirup od šećera, vode, jezgre štapića vanilije i limuna i pustiti da se ohladi.