Izvanredan recept. Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus je vrhunski. Sa mekim finim biskvitom
SASTOJCI
Biskvit
• 11 bjelanjaka
• 11 žlica šećera
• 3 žlice krušnih mrvica
• 20 dkg mljevenih oraha
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo



Premaz za biskvit opcija 1

• 20 dkg bombona lješnjak karamela
• 2 žlice mlijeka po potrebi dodati još

Premaz za biskvit opcija 2
• 20 dkg nutele

Fil
• 11 žumanjaka
• 11 žlica šećera
• 3 žlice gustina
• 2 dcl mlijeka
• 20 dkg tamne čokolade
• 1 margarin ili putar /25 dkg /

PRIPREMA
Biskvit
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola.
Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinirati 1 i 2.

Fil
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.

Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.