torta-sa-nutellom-i-mascarpone-sirom




Vjerujem da vam je svima jasno koliko je ovo odlična torta, čim pročitate Nutella i Mascarpone sir. Planirala sam svakako jedan dan praviti ovu tortu, a onda je uslijedio poziv na rođendan i eto odlične prilike da nekoga iznenadim sa ovim finim okusima. Možete samo zamisliti kakvi su bili komentari dok je torta nestajala sa tacne, a posebno me je oduševilo kada je slavljenica rekla, kako će obavezno navečer ustati da se još malo zasladi. Torta je dosta brzo gotova i jednostavna za pripremiti, tako da ju preporučujem i početnicima. Neću puno duljiti o ovoj torti, već ću vam prepustiti da ju isprobate. Još bi se zahvalila svima koji su mi na facebook stranici slali svoje prijedloge za naslovnu sliku ove torte, drugog kandidata možete pogledati na kraju objave :)
SASTOJCI
  • PODLOGA:
  • 200 gr čajnih keksića (može i petit keks)
  • 150 gr otopljenog maslaca ili margarina
  • 30 gr šećera u prahu
  • 10 gr kakaoa
  • KREMA:
  • 500 gr Mascarpone sira
  • 500 gr Nutelle
  • GANACHE KREMA SA NUTELLOM:
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 200 gr Nutelle






PRIPREMA KREMASTE TORTE

1. Kekse sameljite i stavite u posudu za miješanje.
2. Dodajte otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao, te sve zajedno pomiješajte.
3. Na tacnu postavite obruč (moj je 22 cm) i žlicom po dnu rasporedite pripremljenu smijesu za podlogu.
4. Mascarpone izradite mikserom.
5. Dodajte Nutellu i zajedno sjedinite, dok ne dobijete lijepu kremu.
6. Kremu ulijte i rasporedite po podlozi.
7. Stavite u frižider, dok pripremate ganache.
8. Slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja, taman da postane vruće da bi topilo Nutellu.
9. Prelijte preko Nutelle i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kada završite sa miješanjem, primjetit ćete da se smijesa malo zgusnula i rashladila.
10. Prelijte ganache preko kreme i bilo bi dobro tortu ostaviti da prenoći u frižideru i tako se stegne.11. Od ohlađene torte, nožem odvojite obruč i uživajte.