SASTOJCI
Tijesto
1 kg brašna , glatkog
3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)
2 dl vode
1 dl jogurta
2 dl ulja
1 prašak za pecivo Dolcela
1 kocka kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
PREMAZ
1 tučeno jaje
Slatka punjenja
nutela
pekmez po želji
smjesa sa makom
smjesa s orasima
SLANI NADJEV (za 16 kiflica)
100 g svježeg sira
1 jaje
1/2 žličice Vegete Natur
srolane i premazane jajom posipajte sa sezamom
Kombinacija meni najdražeg punjenja
200 g šunke na šnite
200 g sira na šnite
Narežite na 4 trake i po komad šunke i sira u svaku kiflicu

PRIPREMA
1.
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.
2.
Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
3.
Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).
4.
Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta. I I
5.
dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
6.
Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.
7.
Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.