SASTOJCI
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli




za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta




umak:
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so,biber

PRIPREMA
1. Sjediniti sir, jaje, kiselo vrhnje i so. Posebno umutiti jaje, ulje i jogurt, za premazivanje kora. Sve kore isjeći na 4 trake. Na radnu plohu staviti isječene trake,pa premazati sa malo smjese za premazivanje.
2. Prekriti drugom trakom. Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.

3. Preklopiti, pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.

4. Redati u pouljen pleh. Na isti način pripremiti i ostale trokutiće, dok se sastojci ne utroše. Pouljiti, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C. Peći dok ne porumene.

5. Pečene ostaviti par minuta!

6. Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti,po ukusu.Sve sjediniti,pa ostaviti u frižider bar pola sata,da se okusi prožmu)!





Izvor: http://www.coolinarika.com/