![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1OMto26P2qOjEYMj5WrsxfXoraytieVogn61UqBmdms5iuaUeR3Mu5BwuGBOIHRDpk3n6S6TWE6pU5q8WI4F75WhC2m1kAnSPhFjvwP-nbIeONTLjoztoVYMiXNNBq45E5TGhuQzTWEve/s640/sliak+1.jpg)
SASTOJCI
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta
umak:
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so,biber
PRIPREMA
1. Sjediniti sir, jaje, kiselo vrhnje i so. Posebno umutiti jaje, ulje i jogurt, za premazivanje kora. Sve kore isjeći na 4 trake. Na radnu plohu staviti isječene trake,pa premazati sa malo smjese za premazivanje.
2. Prekriti drugom trakom. Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.
3. Preklopiti, pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.
4. Redati u pouljen pleh. Na isti način pripremiti i ostale trokutiće, dok se sastojci ne utroše. Pouljiti, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C. Peći dok ne porumene.
5. Pečene ostaviti par minuta!
6. Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti,po ukusu.Sve sjediniti,pa ostaviti u frižider bar pola sata,da se okusi prožmu)!
Izvor: http://www.coolinarika.com/