Sastojci
Biskvit 2x
4 jaja
4 žlice vruće vode
4 žlice ravno šećera
1 vanilin šećer
4 žlice vrhom oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Bijeli biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica ravno šečera


1 vanilin šećer
6 žlica / malo vrhom/ oštrog brašna
2 dcl prokuhanog mlijeka

Fil
6 žumanjaka
1 puding od vanilije
15 dkg oštrog brašna
20 dkg šećera
1 1/2 l mlijeka
1 vanilin šećer
1 kg jagoda

Ukras
1/2 l slatkog vrhnja za šlag

Priprema
1.
Od sastojaka za žuti biskvit ispecite takva dva biskvita /2x 4 jaja../ u kalupu promjera 28 cm.
2.
Bijeli biskvit ispecite i prelijte ga sa vrućim mlijekom  i ostavite da se ohladi i upije mlijeko.
3.

Fil skuhajte tako da zajedno izmješate žumnajke, šećer, brašno, puding, sa mlijekom da dobijete glatku rjeđu smjesu koju ukuhajte u ostatak mlijeka, kuhajte 5 minuta, fil ohladite.
4.
Tortu filujte tako da biskvit stavite na tacnu na kojoj će vam biti torta, oko njega stavite obruč od modle za tortu kako vam se fil nebi razlio.
5.
Na prvi žuti biskvit poslažite voće koje ste narezali na ploške, preko njega stavite oko 1/2 fila.
6.
Na fil stavite bijeli biskvit, na njega poslažite voće i drugu 1/2 fila, malo si ostavite fila.
7.
Sada stavite drugi žuti biskvit, blago pritisnite i premažite tanko odozgo sa ostatkom fila.
8.
Stavite je da se hladi oko 2 sata, maknite obruć sa nje i ukrasite je sa šlagom, voćem, ili po vašoj želji.
9.
 Dobar tek !
Posluživanje
Torta je jako fina i osvježavajuća, posebno je  lijepa i dekorativna sa jagodama, koje tek sada dolaze...




http://www.coolinarika.com/