SASTOJCI
Tijesto za cca 25 keksića
• 170 g maslaca
• 100 g šećera
• prstohvat soli
• pola žličice eesencije vanilije
• 1 jaje
• 225 g brašna
…i još….
• cca 25 malih čokoladnih jaja
• šećera u prahu za posipanje
PRIPREMA
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pleh obložite pek papirom.
2. Miserom dobro izradite maslac.
3. Dodajte mu šećer i sol i dobro izmiksajte.
4. Zatim dodajte jaje i esenciju vanilije, miksajte i malo po malo dodavajte brašno.
5. Kad dobijete kompaktnu smjesu, tijesto je spremno.
6. Od smjese pravite kuglice malo veće od oraha, dlanovima ih oblikujte, u sredinu svake stavite čokoladno jaje, malo ga pritisnite unutra i dlanovima oblikujte kuglicu.
7. Stavljajte na pleh, razmaknute jedna od druge, jer će splasnuti i proširiti se. # Pecite ih cca 15 minuta, ne smiju potamniti, pa zavisi i od pećnice koliko će se peći.
8. Ohladite ih na pek papiru i posipajte šećerom u prahu.