Sastojci
SASTOJCI ZA TESTO:
– 2 jajeta
– 2 dl ulja
– 3 dl mleka
– 1 kašika suvog kvasca
– 100 gr šećera
– oko 700 gr brašna

SASTOJCI ZA FIL:
– džem od šljiva
ZA SIRUP:
– 200 gr šećera
– 3 dl vode
ZA POSIPANJE KIFLICA:
– 100 gr kokosa
Način pripreme
Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.
Kada se ispeku kiflice uvaljajte u topao sirup. (kiflice samo provucite kroz sirup sa jedne i druge strane, nemojte ostaviti da stoje)
Pospite kiflice kokosom.