SASTOJCI
• 300 gr Plazma keksa (mogu i piškote)
• 400 ml punomasnog mlijeka
• 300 ml slatkog vrhnja



• 1 kom burbon vanilin šećera
• 2 kom (80gr) Pudinga sa okusom banane (ja koristim dr Oetker)
• 4 kašike gustina
• 3 kom žumanca
• 7 kašika šećera
• 200 gr maslaca/margarina
• 1 banana (srednje veličine i ne prezrela!)
• oko 2dl mlijeka za natapanje keksa + 1 kašika arome vanilije i 1 kesica vanilije
• 200 ml šlaga za ukrašavanje


PRIPREMA
KREMA
Pomješati mlijeko i slatko vrhnje, odvojiti 1 dl, a ostalo staviti na šporet i zagrijavati i dodati burbon vanilin šećer. Prosijati puding i gustin, dodati 3 žumanca i 7 kašika šećera, u to dodati 1 dl mješavine mlijeka i vrhnja, umješati da nema grudvica i skuhati u zagrijanom mlijeku i vrhnju gustu kremu. Prekriti površinu kreme prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Kad je krema ohlađena, umutiti maslac sa bananom koju sitno isjeckate i preliti sa malo limunovog soka da ne tamni. U tako umućen maslac dodavati ohlađenu kremu i mutiti najvećom brzinom i malo duže da se sve fino sjedini.
Plazmu ili piškote natapati u mlakom mlijeku sa vanilijom i redati prvo 4x4 keksa pa krema, onda 3x4 + krema, 2x4 keksa + krema i 1x4 + krema i sve fino obraditi kremom.

Ukrasiti po želji sa 200 ml umućenog šlaga ili šlag kremom.
POSLUZIVANJE
Ostaviti nekoliko sati ili najbolje preko noći u frižideru da keks malo omekša da se može fino rezati.
Napomena: Što se tiče pudinga, naravno da može i puding od vanilije, ali pošto je meni ovaj dostupan koristim ga jer pojača aromu banane :)



Izvor:http://www.coolinarika.com/