Sastojci

Biskvit: ( peku se dva biskvita, ovi sastojci su za jedan)

-6 jaja
-6 kasika Secera
-6 kasika brasna
-4 kasike kakaa
-kasicica praska za pecivo
-6 kasika tople vode
-3 kasike ulja
-prstohvat Soli

Cokoladni fil:

-3 dl mlijeka
-2 kasike gustina ili brasna
-6 kasika secera
-3 jaja
-100 gr cokolade
-250 gr maslaca

Vocni fil:

-6 dl kase od jagoda
-4 dl vode
-3 pudinga sa okusom jagode
-9 kasika secera
-2 dl slatke pavlake
-200-300 gr jagoda
-slatka pavlaka za dekoraciju

Priprema

Ulupati bjelanjke sa soli, postepeno dodavati secer, zatim dodati jedan po jedan zumanjak. Uz mjesanje postepeno dodati vodu, zatim dodati ulje. Na kraju dodati brasno pomjesano sa kakaom i praskom za pecivo. Ispeci koru na 180 *C. Na isti nacin ispeci jos jednu koru.

U serpi u kojoj ce se kuvati fil izmjesati hladno mlijeko, secer i brasno ( ili gustin) da ne bude grudvica. U to dodati umucena jaja i izlomljenu cokoladu. Staviti na vatru, mjesati da se svi sastojci otope i povezu. Kuhati uz mjesanje dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmiksati maslac pa dodati ohladjen fil, izmjesati.

Jagode nisam stigla izvagati, pa nemogu vam reci koliko odprilike treba za 6 dl kase. Jagode izblendati u blenderu, staviti ih u serpu kojoj ce se kuhati fil, dodati 2,5 dl vode, pa staviti na vatru da se zagrije. Prasak za puding od jagode i secer izmjesati sa 1,5 dl vode, dodati u masu od jagode, pa kuhati dok se fil ne zgusne. Ohladiti uz povremeno mjesanje.

Jagode oprati, posusiti ih i isjeci na zeljenu velicinu. Slatku pavlaku izmiksati u slag, pa dodati ohladjen fil od jagode, sve dobro sjediniti. Dodati isjeckane jagode, pa kasikom sve izmjesati.

Biskvite natopiti sa mlijekom ili nekim sirupom. Staviti jedan biskvit na tacnu za posluzivanje, premazati ga sa pola cokoladnog fila, zatim staviti pola fila od jagoda. Ponoviti postupak...biskvit, cokoladni fil i fil od jagoda. Gotovu tortu premazati ulupanim slagom od slatke pavlake i dekorisati po zelji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com