Sastojci

-6 kom. pilećih bataka
-po ukusu vegeta,sol i biber
-po potrebi ulje za przenje
-5 zlica brasna
-4 zlica prezle
-3 kom. jaja
-malo mleka

Sos:

-1 povrta kockica za supu
-1 zlica brasna
-1 zlicica suhi magdonos (persin)
-200 ml. vode

Jos:

-5 kom. vecih krompira
-100 ml. mlakog melka
-po ukusu sol

Priprema

Najpre batake otkostiti,te operite pod mlazom hladne vode.Nemojte skidati kozicu.Ostavite u cediljku ili neki drugi sud,da se bataci fino ocede. Dodajte sol,biber i vegete,promesajte,te ostaviti nekih 30 min.

Pripremite posebno posude za brasno,prezlu i jaja.U posudu sa jajima,dodajte malo vegete,i mleka.Ja dodam odokativno,svega 2-3 zlice.Sve fino izmesajte da se sajedini.

U tiganj u koji cete prziti meso,nalijte ulja kolko da pokrijete dno.Za to vreme,uzmite jedan komad mesa,uvaljati u brasno,potom u jaja te na kraju u prezlu. Spustite meso u dobro zagrejanom ulju te przite na srednjoj vatri dok fino porumeni meso sa svija strana. Ponovite postupak dok utrosite svo meso.

Meso redzati u serpu sa poklopce,te kada su przene,poklopite te ostavite sa strane. Krompir oljustite,operite te stavite kuhati dok fino omeksa. Procedite,te sa viljuskom ga fino izgmecite.Probajte,te dodajte soli ukoliko vam nije dovoljno slano. Potom dodajte mleka,te sa mikserom sve lepo izmiksajte dok dobijete fino mazno pire.

U drugi tiganj,procedite ulje u koje se przilo meso.Dodajte brasno,kratko proprzite. Pe dodajte kockicu za supu.Promesajte. Potom dolijte vode.Mesajte stalno dok vam se masa blago zgusne. Na kraju dodajte persin,promesajte te ostavite sa strane.

U tanjir koji cete sluziti,stavite komad mesa,dodajte pire,te obilato polijte sa sosom i uzivajte. Meso nije moralno prziti,mozete ga stavite u pecnici to je zdravija varijanta.Kako zelite,tako napravite.

Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com