Sastojci

-za premazivanje 1 neumućeno belance
-za posipanje 3 kašike susama
-za premazivanje 150gr putera
-za testo 150gr jogurta
-150ml vode
-1 kašičica šećera
-50gr svežeg kvasca
-5 kašika brašna
-1 kg glatkog brašna
-4 jaja
-1 žumance
-100ml ulja
-200ml vode mlake
-so po ukusu 1 ili 2 kašičice

Priprema

Priprema kvasca: 

150 ml jogurta i 150 ml vode zagrejati da bude mlako, pa u to dodati 1 malu kašičicu šećera, 50 g svežeg kvasca i 5 kašika brašna pa pustiti da nadođe.

1 kg brašna staviti u činiju pa dodati 4 jajeta i 1 žumance, 100 ml ulja, nadošao kvasac, soli po ukusu (ja sam stavila 2 kašičice soli), 200ml tople vode i zamesiti glatko testo. Testo ostaviti da se odmara 60 minuta. Posle toga testo premesiti i podeliti na 4 jufke. Jufke pustiti da nadođu.
Svaku jufku razviti i premazati puterom. Složiti jednu na drugu, poslednja jufka se ne premazuje. Iseći u kockice, složiti u tepsiju na pek papir. Premazati belancetom, posuti susamom i peći na 200 stepeni 25 minuta

Preuzeto sa: www.coolinarika.com