Sastojci

-1 kesica pudinga od vanile
-1 kesica pudinga od čokolade
-1l mleka
-4 - 6 kašika šećera
-1 kesica šlaga
-1 vanil šećer
-1 štangla čokolade
-5 dcl soka od naranče
-40 g gustina
-2 kašike šećera (za žele)
-Jaffa keks
-mlečna čokolada za ukrašavanje
-komadi naranče i narančine korice (trakice)

Priprema

Pripremiti pudinge po uputstvu sa kesice. Zasladiti po ukusu sa 2 ili 3 kašike šećera. U vanil puding dodati vanil šećer ili aromu vanile, a u čokoladni štanglu čokolade. Pustiti da se ohlade, povremeno mešajući da se ne uhvati korica.

Umutiti 1 kesicu šlaga. Podeliti na pola i umešati u ohleđene pudinge. U 2dcl soka rastvoriti gustin. Ostatak soka zagrejati u šerpi. Kad počne da struji umešati rastvoreni gustin i ukuvati kao puding. Zasladiti po ukusu. Ja sam dodala 2 kašike šećera.

Servira se u niže i šire čaše. Na dno čaše sipati malo vanil pudinga. U njega, uz unutrašnju stranicu čaše, naizmenično utiskivati komade Jaffa keksa (četvrtine) i naranče. Pažljivo sipati još vanil pudinga, otprilike do četvrtine čaše. Sada ide sloj želea, pa ponovo vanil puding do polovine čaše. Dopuniti čokoladnim pudingom i ukrasiti krupno rendanom čokoladom i komadima naranče. Ko više voli otopljenu čokoladu, može i tako..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com