Sastojci

-5 jaja
-1,5 čaša šećera
-1 čaša jogurta
-1 čaša ulja
-2 čaše brašna
-1/2 kesice praška za pecivo
-400-500 gr višanja
-malo prah šećera za posipanje kolača
-čaša=2 dl

Priprema:

Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrsti sneg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih umešati polako špatulom. Postepeno dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) i polako ih sjedinjavati sa belancima.

Kad testo bude homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje (sveže, iz zamrzivača ili iz kompota) koje su malo oceđene od viška soka.

Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača i osušile se, već da malo utonu u kolač, a da ne padnu sasvim na dno, ja ih vrhom nožića malo gurnem nadole.

Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov, a to se vidi po tome što se ivice testa počinju odvajati od suda u kom se kolač peče.

Ohladiti kolač, pa ga obilno posuti prah šećerom i iseči na kocke.

Preuzeto sa: vrhunskirecepti.info