Sastojci:

-2 pakovanja lisnatog tijesta
-200 gr marcipana
-350 gr smrznutih visanja
-200 ml soka od visanja ili vode
-4 kasike smedjeg secera
-1 puding od vanilije
-1 jaje
-1 kasika mlijeka
-secer u prahu za posipanje

Priprema:

U serpicu staviti sok od visanja i secer,pustiti da prokuha pa dodati visnje i puding razmucen u dodatnih 50 ml soka.Kuhati na laganoj vatri par minuta neprestano mijesajuci da se zgusne.Ohladiti.

Rernu zagrijati na 180°.Dva pleha obloziti papirom za pecenje.Marzipan podijeliti na 2 dijela i svaki razvaljati izmedju 2 komada prozirne folije na velicinu 12x20 cm.,zatim svaki isjeci na 6 trakica 4x10 sm(marzipan prvo jednom prerezati po duzini pa da dobijete 2 trake 12x10 cm,zatim svaku traku na 3 dijela).lisnato tijesto staviti na radnu podlogu,presjeci ga jednom kroz sredinu (po duzini)zatim svaku traku isjeci na po 6 dijelova tako da od jednog komada lisnatog tijesta dobijete 12 pravougaonika.

Na 6 pravougaonika kroz sredinu na 3 mjesta zarezati nozem ili koristiti neki mali sjekac za keksice.Na ostalih 6 na sredinu staviti po trakicu marcipana,na marcipan 2 kasike fila od visanja.Okolicu premazati jajetom malo izmucenim sa kasikom mlijeka,poklopiti lisnatim tijestom koje smo malo zarezali,stisnuti ivice viljuskom i redati na pleh.Isto uraditi i sa svim ostalim tijestom.Premazati ih jajetom odozgo i peci 20-25 minuta da fino porumene.Prohladiti pa posuti secerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com