Sastojci

Potrebno je

-2 kutije noblica (ili moto keksića)
-2 dl soka od narandže
-4 dl kisele pavlake 20%mm
-3 kašike šećera u prahu

Za fil

-1 l mlijeka
-5 pudinga od vanilije
-200 g šećera
-500 g margarina
-150 g čokolade za kuvanje
-5 dl vrhnja za šlag

Priprema

U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne.  Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom (ja sam umutila vrhnje u šlag i 3-4 kašike sam umiješala u kremu). Čokoladu narendati na krupnoj strani rende i umiješati u kremu.(kašikom, ne mikserom )

1 kutiju noblica umakati u sok i redati na tacnu u kružnom obliku.  Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica.  Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati.

Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake.
Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati.  Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu.

Prijatno !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com