Sastojci

-220 g oraha
-180 g datulja
-prstohvat soli
-300 g indijskih orascica
-100 g kokosovog ulja
-140 g meda odnosno agavinog sirupa za vegane
-stapic vanilije
-100 ml soka od limuna
-170 g sumskog voca

Priprema

Datulje cemo namociti u vodi dvadesetak minuta te cemo im skinuti kozicu i kosticu. Datulje, orase i zlicicu soli stavit cemo u multipraktik te cemo ih usitniti, smjesa je gotova kad od nje mozemo napraviti kuglicu koja se ne rasipa. Smjesu cemo utisnuti u kalup promjera 24 cm na koji smo prethodno stavili prozirnu foliju.

Kokosovo ulje i med cemo otopiti te cemo ih skupa sa ocijedjenim indijskim orascicima, sjemenkama vanilije i sokom od limuna u multipraktiku pretvoriti u pastu.

Malo vise od polovine kreme razmazat cemo po podlozi od oraha, a u drugu polovinu cemo dodati sumsko voce te cemo jos jednom ukljuciti multipraktik kako bi se sve sjedinilo. Kremu od sumskog voca stavit cemo na bijelu kremu.

Tortu je potrebno prije posluzivanja drzati nekoliko sati u zamrzivacu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com