Sastojci

Biskvit:

-160g pšenične krupice (griza)
-160g pšenično glatko brašno
-3 jaja
-200g šećera ( kristal)
-1žlica prašak za pecivo
-200g grčki jogurt/kiselo vrhnje
-2 pune žlice maslaca
-prstohvat soli

Nadjev:

-1 vanilin šećer
-250g kiselog vrhnja 20%
-300g jagoda + za ukras
-50-100g šećera u prahu
-2 žlice nasjeckanih oraha/opcionalno

Priprema

Napomena:Osim jagoda mozete koristiti i druge vrste voca .breskve ,marelice ,visnje i sl.

U dublju zdjelu stavite jaja i šećer izradite ih pjenasto .Dodate jogurt/kiselo vrhnje pa izmješajte zajedno da se poveže. Zajedno pomiješate griz,brašno ,prstohvat soli i pecivni prašak  pa sve zajedno dodate u smjesu na kraju dodate otopljeni maslaca.Dobro promiješate pa sve stavite u kalup za torte/22cm /koji se prije toga premarali maslacem i lagano po brašnili.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/oko 35 min/ provjerite čačkalicom.

Gotovi biskvit pustite da se ohladi pa ga izdubite tako da ostavite tijesto debljine oko2 cm. Izdubljeni biskvit namrvite na sitno .Jagode operite i nasjeckajte na kocke.Ako koristite orahe i njih nasjeckajte .U zdjelu stavite kiselo vrhnje i šećer u prahu ,izmiješate da se poveže /slatkoću doista doradite po svom ukusu/ pa dodate biskvit i jagoda ,sve izmješajte pažljivo zajedno . Nadjenete izdubljeni biskvit.

Nasjeckajte ostale jagode na veće komade pa ih naizmjenicno nabodete po nadjevu .Možete posuti sa krupno nasjeckanim orasima. Pustite da se sve dobro ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com