Sastojci

-170g glatkog brašna
-125ml mlijeka
-80g maslaca sobne temperature
-1 prašak za pecivo
-malo soli
-1 veće jaje ili 2 manja
-ekstrakt vanilije
-500g svježe jagode
-za ukrašavanje desertni preljev od jagode
-par kapi soka limuna

Priprema

Stavite mlijeko zdjelu i dodajte limunov sok (pričekajte 15 minuta prije nego što ga koristite). Miksajte  jaje i maslac sa šećerom i malo soli dok ne dobijete glatku smjesu. Doadajte mlijeko koje je odstajalo s limun sokom i  polako umješajte brašno pomješano s praškom za pecivo. Ulijte smjesu u okrugli kalup promjera 20 podmazan maslacem Po površini posložite izrezane jagode. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta ,provjerite čačkalicom je li pečeno. Ohdadite  dobro prije serviranja prelijte desertnim preljevom.

Posluživanje

Jagode možete zamjeniti bilo kojim drugim svježim voćem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com