Sastojci 

-250 gr maslaca
-200 gr prah šećera
-1/2 štapića vanile
-4 žumanceta
-300 gr piškota ili petit beurre keksa
-500 gr malina

Priprema

Umutiti 250 gr maslaca penasto sa 200 gr prah šećera i 1/2 štapića vanile. Dodati 4 sveža žumanceta  i na kraju postepeno umešati 500 gr malina. Sve dobro umutiti da se smesa izjednači.  U posebnoj  posudi, većoj, na krupnije komade izlomiti 300 gr piškota. Preko toga sipati smesu sa malinama i sve dooooobro izmešati, da maline oblože svaki keksić.

Kalup dim. 12x32 cm obložiti providnom folijom i izručiti smesu vodeći računa da ne ostanu rupice. Poravnjajte kašikom, prekrijte folijom i ostavite na hladnom par sati da se stegne. Hladan kolač preručiti na odgovarajuću tacnu. Pažljivo skiuti foliju i po potrebi malo "zagladiti" nožem. Odozgo možete staviti šlag, ili iskoristiti ona belanca pa napraviti šam, ili preliti belom čokoladom.

Ako koristite maline iz zamrzivača, odledite ih ali iskoristite i sok koji puste.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com