Sastojci

Krema:

-600 ml mlijeka
-5 kašika šećera
-4 kašike gustina
-1 kašika maslaca
-1 kom. limun šećer
-1 kom vanilin šećer
-50 gr kokosovog brašna

Glazura:

-1 kom čokolada za kuhanje
-2 kašike ulja,malo tople vode
-kakao keksi petit ili po želji
-đem od marelice(par kašika za premazati kekse)

Priprema

Skuhati kremu.Odvojiti 2 dl mlijeka i dodati gustin.Umutiti ga .U ostatak mlijeka staviti šećer, vanilin šećer, limun šećer, kašiku maslaca i staviti da provre.U provrelo mlijeko dodati umućeni gustin, skuhati kremu.Malo je prohladiti i izliti u kalup od srnećih leđa, u koji smo prethodno stavili prozirnu foliju.

Poravnati kremu i složiti jedan red keksa, premazati ih đemom od marelice.Složiti drugi red keksa, previti foliju i zategnutu  još jednim komadom folije.Kada se kolać ohladi , staviti ga u frižider, da se dobro stegne.(2-3 sata)

Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti ga na tacnu.Napraviti glazuru i preliti kolač.Posuti ga kokosom i ukrasiti.Kolač držati u frižideru.

Posluživanje

Poslužiti rashlađen kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com