Sastojci

-400gr brasna
-1kesica germe
-1 jaje
-50gr maslaca
-1kasicica soli
-1kasicica praska za pecivo
-1dcl kefira
-toplo mlijeko po potrebi
-1 jaje za premazivanje
-sjemenke po zelji
-300gr mladog sira
-200gr krem sira
-soli(po potrebi)
-30gr svjezeg vlasca

Priprema

Pomijesati brasno,sol,germu,prasak za pecivo.. Maslac otopiti i dodati mu umuceno jaje i kefir. Dodati sve u brasno i dobro izmijesati pa dodavati po malo toplog mlijeka i zamijesiti tijesto malo tvrdje nego klasicno tijesto za hljeb.

Ostaviti da se udvostruci pa razvaljati na pobrasnjenoj radnoj povrsini na debljinu oko 4mm i sjeci na trake..
Te zamotati oko kalupica za saum rolnice,redati na pleh oblozen papirom za pecenje ,premazati sa umucenim jajetom i posuti sa sjemenkama po zelji. Peci na 200C dok rolnice ne dobiju lijepu boju.

Pustiti da se malo ohlade pa ih puniti nadjevom od krem sira,mladog sira i vlasca.. Posluziti uz solju mlijeka i prepustiti se uzivanju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com