Sastojci

-1 l mlijeka
-2,5 dl kisele pavlake
-4 kom jaja
-200 g putera
-200 g šećera u prahu
-1 kom vanilin šećera
-1 dl slatke pavlake za šlag
-1 kašika kakaa u prahu
-50 g čokolade za kuvanje
-36 kom petit keksa

I još

-50 g čokolade za kuvanje
-1 dl slatke pavlake za šlag
-po potrebi kokosa

Priprema

Mlijeko staviti da prokuva, umutiti jaja i kiselu pavlaku pa sipati u mlijeko, kuvati uz miješanje po rubovima šerpe dok se ne odvoji sir od surutke. Sipati u cjediljku prekrivenu duplom gazom i ostaviti da se dobro ocijedi 2-3 sata, može se povremeno pritiskati da se bolje iscijedi

Umutiti puter i šećer u prahu, dodati vaniliju i sir pa dobro umutiti, umutiti i slatku pavlaku pa umiješati u smjesu, smjesu podijeliti na 2 dijela.

U jedan dio dodati kakao i istopljenu čokoladu, 18 kom keksa staviti na prozirnu foliju u redu 3 x 6 kom preliti sa par kašika mlijeka, premazati sa 1/2 kreme sa čokoladom.

Na isti način staviti i drugi sloj keksa pa i njih preliti mlijekom. Premazati svijetlom kremom (kod mene je malo žućkasta jer sam koristila domaća jaja), po sredini u obliku piramide staviti preostalu kremu sa čokoladom.

Uz pomoć folije redove sa strana presaviti prema gore da se vrhovi spoje formirajući piramidu. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti čokoladu pa preliti piramidu, posuti kokosom. Ostaviti da se dobro ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com