Sastojci

Čokoladni fil:

-2 kesice pudinga od čokolade
-1 litar mleka
-10 kašika šećera kristala
-100 gr čokolade
-100 gr margarina
-150 gr mlevenog keksa

Šlag krem:

-150 gr šlaga
-oko 1 dl hladne obične vode
-1 dl kisele pavlake

Posipanje :

-50 gr mlevenih oraha

Još:

-1 pakovanje korica za rozen tortu

Priprema

Od 1l mleka odvojiti oko 1,5 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od čokolade, pa kad mleko sa šećerom provri , smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućen puding, stalno mešajuci, do zgušnjavanja. U još  toplo dodati čokoladu i margarin, mešati da se istope. Kad se malo prohladi, dodati i mleveni keks i izjednačiti mešanjem varjačom. Ostaviti da se fil potpuno ohladi, povremeno mešajući.

Posebno umutiti  šlag u prahu sa hladnom vodom, pa dodati pavlaku i izmutiti. Filovati prvu koricu čokoladnim filom. Preko čokoladnog fila naneti na više mesta šlag krem i pažljivo rasporediti po celoj površini. Preko toga staviti drugu koricu i blago preći dlanovima preko cele površine-ispeglati, pa ponoviti postupak filovanja.

Nafilovati celo pakovanje korica za rozen tortu (10 komada): kora, fil, šlag, kora, fil, šlag... Poslednju koru nafilovati samo čokoladnim filom. Posuti šaku mlevenih oraha ravnomerno po celoj površini. Ostaviti da kolač odstoji nekoliko sati ili da prenoći, pa seći na šnite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com