Limun (citrus) je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih stanica. Snažniji je čak deset tisuća puta od kemoterapije.
No zašto ljudi to tek sada saznaju? To je iz razloga što postoje laboratoriji koji su zainteresirani za proizvodnju sintetičke verzije ovog pripravka a koja im treba donijeti golemu zaradu. Limun je prekrasan lijek s kojim ne možete pogriješiti.
Njegov okus je odličan a što je najvažnije od svega nema štetnih posljedica po organizam. Jedini je problem pronaći zdravi domaći limun koji nije tretiran raznim kemikalijama. Zbog toga je izuzetan hit sadnja vlastitog limuna. Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima. Možete konzumirati limun na različite načine: možete jesti plod, cijediti ga i praviti sokove, no najučinkovitiji za liječenje raka je upravo u kombinaciji s mlakom vodom.


Pripisuju mu se različita ljekovita svojstva. Osim visokog udjela vitamina C, limun sadrži i vitamine A, B, B2, kalij, kalcij, nešto šećera, pektin, sluz i natrij. U kori mu se nalaze šupljine prepune eteričnog ulja. Limunov sok sadrži limunsku kiselinu, fosfornu kiselinu. Korištenje limunovog soka je jedan od prvih prirodnih, kućnih lijekova za uklanjanje želučanih bolova, kolika i zatvora. Iako je kiseo, limun uziman sa toplom vodom, za razliku od većine citrusa, djeluje povoljno i na zdravlje želuca. Svojim svojstvima, limun odlično djeluje na smanjenje kašlja, uklanjanje sluzi ali i na zdravlje grla. Limunov sirup je preporučen za liječenje i ublažavanje simptoma astme. Limun potiče izbacivanje urina i stimulira rad bubrega. Od svih citrusa, sadrži najveću koncentraciju citrata koji na prirodni način inhibiraju stvaranje bubrežnih kamenaca. Limun je i prirodni antiseptik. Rashlađuje i ublažava iritacije. Ukoliko imate akne, iscijedite limunov sok i njime lagano očistite lice. Umijte se nakon toga toplom vodom. Smatra se također da je on antimikrobska tvar širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica, te da je djelotvoran protiv internih parazita i crijeva, da regulira veoma visoki krvni tlak i živčane poremećaje te da djeluje antidepresivno.
No najveća tajna je ta da limun zapravo liječi rak u potpunosti jer od tijela stvara alkalnu sredinu-sredinu u kojoj rak ne može obitavati. Istaživanja su nakon 20 godina rada u laboratoriju, točnije od 1970. pokazala kako limun uništava maligne stanice raka u čak dvanaest vrsta raka među kojima su rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Sastojci ove biljke testirani su i pokazalo se da djeluju 10000 (deset tisuća) puta bolje od Adiamicina, kemoterapijske droge za usporavanje rasta kancerogenih stanica. Ono što je još iznenađujuće jest to što limun uništava isključivo kancerogene stanice, a ne utječe na zdrave stanice.
Prema prijevodu: Instituta de Sciences de la Santé ; L. L.L., 819 N. Causez Street,
Baltimore, MD 1201.