![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPdWkz_6lJ9g6c4KPXF9UoSDIyGagPeNvP6-WPhbXiOowuxWh-BIFTK_ELjKVGoppeFdPp_2DixMHSp7IoQm9G1WdMi1J_7Fn4bdh1oN2muJ3pFVJojK_1Q0CYmdS9tmRv7kyn0FQEIsLT/s640/15094917_1860420250859052_1963052774527454147_n.png)
SASTOJCI
jufka
500 g brasna
1 kasikica soli
4 kasike ulja
260 ml mlake vode
tirit ili nadjev
400 g svjezeg sira
150 g jogurta
3 jaja
soli koliko ko voli![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/2/svg/1f642.svg)
500 g brasna
1 kasikica soli
4 kasike ulja
260 ml mlake vode
tirit ili nadjev
400 g svjezeg sira
150 g jogurta
3 jaja
soli koliko ko voli
PRIPREMA
U pomjesano brasno i so dodajte ulje i dobro utarite rukom. Postepeno dodajite vodu i umjesite jako glatko tijesto – da se pojave mjehurici.
Premazite uljem, poklopite posudu i neka tijesto odmara.
Za tirit ili nadjev pomjesajte sve navedene sastojke i posolite po potrebi.
Jufku na brasnom posutom radnom stolu rastanjite i prebacite na carsaf. Namazite uljem i pustite da odstoji kako bi se lako razvlacila.
Razvucite i “namazite” nadjevom.
Savijajte u rolne (najlakse – podizati carsaf – gotovo pa samo ide
) i motajte kako zelite. Ono je pa prava bosanska u okruglu tepsiju sa sredine pa sve do kraja u krug…ali tu tepsiju jos nisam nabavila…do tada moze i ovako u “kovrcove”…
Ponovo ih malo nakapajte uljem.
Pece se na od 220-180 pred kraj nekih 30 tak minuta.
Posluživanje
Kad je gotovo (pazite prste – vrelo je!) mi obicno jedemo uz kompot ili hosaf…ali i jogurt moze posluziti…
Kovrcove mozete i zamrznuti (ako vam ostane koji) nakon sto se ohlade samo stavite u vrecice i to je to. Kad vam se jede sirnica odmrznite i ugrijte u mikrovalnoj ili u tavi – malo ih pokapate vodom, poklopite, prevrnite jednom-dvaput i to je to.
U pomjesano brasno i so dodajte ulje i dobro utarite rukom. Postepeno dodajite vodu i umjesite jako glatko tijesto – da se pojave mjehurici.
Premazite uljem, poklopite posudu i neka tijesto odmara.
Za tirit ili nadjev pomjesajte sve navedene sastojke i posolite po potrebi.
Jufku na brasnom posutom radnom stolu rastanjite i prebacite na carsaf. Namazite uljem i pustite da odstoji kako bi se lako razvlacila.
Razvucite i “namazite” nadjevom.
Savijajte u rolne (najlakse – podizati carsaf – gotovo pa samo ide
Ponovo ih malo nakapajte uljem.
Pece se na od 220-180 pred kraj nekih 30 tak minuta.
Posluživanje
Kad je gotovo (pazite prste – vrelo je!) mi obicno jedemo uz kompot ili hosaf…ali i jogurt moze posluziti…
Kovrcove mozete i zamrznuti (ako vam ostane koji) nakon sto se ohlade samo stavite u vrecice i to je to. Kad vam se jede sirnica odmrznite i ugrijte u mikrovalnoj ili u tavi – malo ih pokapate vodom, poklopite, prevrnite jednom-dvaput i to je to.