Kako bi vaše kućanstvo bilo svježije i blistavije, isprobajte neke od naših savjeta. Nova porcija kućnih čarolija posebno će biti korisna vlasnicima nestrpljivih kućnih ljubimaca.Ako vaš kućni ljubimac obavi nuždu na tepihu umjesto vani, nastalu štetu najlakše ćete ukloniti uz pomoć vinskog octa, sode bikarbone i deterdženta za suđe.
Pomiješajte vodu i vinski ocat u omjeru pola-pola, tekućinu polako izlijte po tepihu i krpicom istrljate mrlju.
Zatim je pospite sodom bikarbonom, izribajte i ostavite da stoji pet minuta. Krpicom pokupite višak sode bikarbone, a mrlju isperite tekućim deterdžentom i vodom.
Održavanje laminata ne zahtjeva preveliku brigu. Perete li ga sredstvom za čišćenje laminata ili vodom, nakon pranja svakako ga prebrišite suhom krpom jer pretjerana vlaga može šteti njegovoj dekorativnoj površini.
A kako bi postigli što ugodniji miris u prostoriji, u vodu kojom ćete prijeći preko laminatne površine kapnite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande te tako podarite cijeloj prostoriji ugodan i svjež miris.
Vaša kutijica za sapun uvijek je vlažna i prekrivena ostacima sapuna? Obična spužvica pomoći će vam da se riješiti ružnih sapunskih ostataka. Jedan sloj spužve odrežite na veličinu vaše kutijice. Stavite je u kutijicu kako bi upijala višak vlage i otopljenog sapuna