i654
Alzheimerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja. Pedijatrica Mary T. Newport je podijelila priču o svom mužu Steve-u kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.
Njegov parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkotrajno pamćenje. Koristio je klasične lijekove namijenjene toj bolesti, ali mu nisu pomagali.

Samo je izgubio na težini i pao je u depresiju. Njegova žena se zato odlučila okrenuti prirodnom rješenju, a toje kokosovo ulje. Davala je mužu dvije kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu.
Nakon samo 2 mjeseca poslije ove terapije, Steveje bio sretniji, opušteniji i više je pričao. Nakon samo godinu dana je počeo prepoznavati članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio.
A sva ova poboljšanja su se desila zbog kokosovog ulja. Osim za liječenje Alzheimerove bolesti, kokosovo ulje je odlično i u liječenju epilepsije, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, pa i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično.


Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi oboljelih od Alzheimera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje.
Uoćeno je da se broj ketona kod povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rješavanje tih zdravstvenih problema povezanih sa Alzheimerom i drugim bolestima.
Za još više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.