![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9ZgghhCETYn0eKs7e_dpOVgtF1p1BQCe0dRxRD6yL1WORH2uVtRT2AjGanr4nFeGUIgqojnCX0zYQ3olqElwq7N_HErzHLUhVIPyNDLxqb4Wp-dN-dbrhlB0pko9NQs4fN_jyWzZV8m_w/s640/15037229_1119281411501748_7529792438385874287_n.jpg)
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa s kostima
Vegeta
biber
so
ZA POHOVANJE:
200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja
Priprema:
1.
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2.
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.
3.
Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.
Vegeta
biber
so
ZA POHOVANJE:
200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja
Priprema:
1.
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2.
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.
3.
Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.