Fondant masa postala je vrlo popularna u svijetu slastičarstva, no može ju napraviti vrlo jednostavno i to uz sastojke koje, sigurni smo, imate kod kuće.
Sastojci
50 gr margarina/maslaca
1 velika žlica svijetlog meda
10 gr želatine (mljevene bijele)
30 ml ili 0,3 dcl vode
600 gr šećera u prahu
Priprema
Želatinu otopiti u vodi, a u međuvremenu zagrijati med, ali ne da prokuha. Maknuti sa štednjaka te u med dodati margarin/maslac te želatinu. Smjesu dodati šećeru u prahu kojeg smo prethodno stavili u veću posudu. Mijesiti dok se ne dobije kompaktna bijela smjesa. Po potrebi ukoliko se lijepi dodavati još šećera u prahu.
Ova količina smjese može obložiti tortu promjera 30×30. Smjesu je moguće bojati slastičarskim bojama ili bojama u prahu (ima u svakom većem supermarketu). Smjesa koja se ne potroši može se spremiti u plastičnu posudu u hladnjak, a prije iduće uporabe malo ju zagrijati u mikorvalnoj pećnici radi elastičnosti. Rok uporabe je 90 dana.